Хиляди отново на протести срещу COVID меркитеБроят на новозаразените намаляваАвстрия

...
Хиляди отново на протести срещу COVID меркитеБроят на новозаразените намаляваАвстрия
Коментари Харесай

Австрия отмени локдауна за ваксинирани

Хиляди още веднъж на митинги против Коронавирус ограниченията
Броят на новозаразените понижава

Австрия постави завършек на локдауна за имунизираните в по-голямата част от страната, три седмици откакто той влезе в действие, съобщи АП.

Ваксинираните към този момент ще имат достъп до театри, музеи, други културни и развлекателни обекти. От на следващия ден те ще имат и достъп до магазините.

За заведенията за хранене остава условието да преустановяват работа в 23,00 ч. В превоза маските не престават да са наложителни, както и в магазините и на други публични места.

Неваксинираните ще продължат да са обект на рестрикции и би трябвало да си останат вкъщи. Те могат да излизат единствено за посещаване при доктор, за извършване на покупки на хранителни артикули или за къса разходка. Откакто влезе в действие локдаунът, броят на новозаразените понижа. В петък бе обявено за приблизително 367,5 новозаразени на 100 000 поданици по отношение на 1192,4 новозаразени на 100 000 в първия ден на локдауна през ноември.

От февруари Австрия вкарва наложителна имунизация на всички над 14 години. Онези, които не се подчинят, ще бъдат санкционирани с до 3600 евро. Вчера в цялата страна десетки хиляди стачкуваха против рестриктивните ограничения и наложителната имунизация. Демонстрацията във Виена събра над 44 000 души.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР