Хиляди отново излязоха на протест в Москва. Този път те

...
Хиляди отново излязоха на протест в Москва. Този път те
Коментари Харесай

Хиляди в Москва в защита на Голунов и срещу насилието на полиция и прокуратура

Хиляди още веднъж излязоха на митинг в Москва. Този път те не защитаваха единствено измъчвания в полицията и упрекнат от прокуратурата за наркоразпространение Иван Голунов. Хората упорстват за незабавни промени в закона за пълномощията на държавното обвиняване. Пред множеството бе прочетена Декларация до генпрокурора Юрий Чайка.
В нея се желаят ясни законови рамки за отношението на прокуратурата и полицейските структури освен към публицистите, само че и към всички съветски жители.

Настоява се също, да се регламентира потреблението на мощ от правоохранителните органи, които все по-често употребяват мощ против протестиращи. „ Чайка, върни милионите, заграбени от синовете ти, върни и свободата на словото “, скандираха протестиращи.

Протестната акция в центъра на Москва бе още веднъж в поддръжка на проверяващия публицист Иван Голунов с искане за правда и правдивост за всички, оповестяват съветски медии.

„ Този протест в поддръжка на всички публицисти. Победата в обстановката с Голунов е обща. Много други се нуждаят от нашата поддръжка “, съобщи ръководителят на Съюза на публицистите в Москва Павел Гусев.

Русия към този момент не е същата. Доказахме, че когато се подвигаме дружно сме мощ и с нас се преценяват. Цялото съветско общество отбрани Иван Голунов. Време е да защитим всички жители от похищенията на прокуратурата и структурите на Министерство на вътрешните работи. В момента хората са беззащитни и институциите се саморазправят с тях, както им разпоредят. Да сложим завършек на това, приканиха участници в митинга.

" Ние не желаеме специфични права, а такива, които да подсигуряват на всички жители успокоение и опция да се защитят от полицейския и прокурорския произвол “, безапелационен е Генадий Лазарев.

Предишното протестно шествие на 12 юни, което не беше позволено от московската администрация, се трансформира в място за принуждение на полиция против жители. Бяха задържани над 200 индивида. Следващ протест е плануван за 23 юни. Тогава в Москва ще дойдат и хора от други региони на страната.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР