Хиляди опечалени се стекоха вчера в църква в Хюстън -

...
Хиляди опечалени се стекоха вчера в църква в Хюстън -
Коментари Харесай

Хиляди се простиха с Джордж Флойд в Хюстън. Наложиха 1,25 млн. долара гаранция за полицая, обвинен за неговото убийство

Хиляди опечалени се стекоха през вчерашния ден в черква в Хюстън - родния град на Джордж Флойд, с цел да се простят с него, до момента в който гибелта му след полицейски арест преди две седмици продължава да поражда митинги в Съединени американски щати и по света против расови несправедливости, съобщи Асошиейтед прес.

В изгарящата жега в щата Тексас, опечалените с тениски с лика на Флойд и думите " Не мога да вдишвам ", които той изричал до момента в който служител на реда в Минеаполис го притискал с коляно към земята, чакаха с часове, с цел да видят тялото на починалия, положено в отворен златист ковчег. Човек на опашката припадна, а други чакащи пееха.

Неколкостотин опечалени от сутринта чакаха пред входа на църквата. Някои присъстващи са пътували с часове от други щати.

Хората са пропускани вътре в две редици при строги ограничения за обществена отдалеченост. Заради множеството искащи да се простят с Флойд, уредниците дават опция на всеки да застане пред ковчега в границите на няколко секунди.

В Лос Анджелис имаше наподобяваща погребално шествие върволица от коли, която мина през центъра на града, когато бдението в Хюстън стартира. В Мемфис, щата Тенеси, поданици резервираха минута безмълвие.

В Хюстън Брейси Бърнет се приближи към ковчега на Флойд с спонтанна защитна маска от дънков плат, на която се четеше " 8.46 " - минутите, през които Флойд бил притискан с коляно от бял служител на реда, преди да почине, съобщи АП.

" Не всички чернокожи са нарушители. Не всички бели са расисти. Не всички служители на реда са неприятни. Невежеството може да е всевъзможен цвят. Това си мислех, когато видях тялото ", сподели 66-годишният Бърнет.

По данни на погребалната организация " Форт бенд ", която провежда траурната демонстрация, да се простят с Флойд в църквата " Фаунтин ъв прейз " са пристигнали персонално към 10 000 души.

Съдът дефинира гаранция в размер на 1,25 милиона $ за Дерек Човин, някогашния служител на реда, притискал с коляно врата на Флойд в продължение на съвсем девет минути, преди той да почине. Това демонстрират правосъдни документи, представени от ДПА.

Човин е приел изискванията, които включват да няма никакви контакти със фамилията на Флойд, да не работи в никакво качество в областта на сигурността и правоохранителните органи, да не напуща Минесота и да съобщи всевъзможни огнестрелни оръжия, които има, добавя Българска телеграфна агенция.

Човин, който е упрекнат в преднамерено ликвидиране от втора степен, се яви през вчерашния ден за пръв път пред съда в Минеаполис. Следващото му чуване е планувано за 29 юни.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР