Хиляди облечени в черно протестиращи от всички слоеве на живота

...
Хиляди облечени в черно протестиращи от всички слоеве на живота
Коментари Харесай

Хиляди облечени в черно протестират в Хонконг

Хиляди облечени в черно протестиращи от всички пластове на живота се събраха в Хонконг за протест, който се чака да окаже поддръжка за демокрацията във финансовия център, който от шест месеца се търкаля от митинги.

Антиправителствени деятели, млади и остарели, се събраха в парк Виктория, началната точка на митинга в оживения търговски квартал в залива Коусуей, преди да тръгнат към Chater Road покрай сърцето на финансовия квартал.

Властите дадоха зелена светлина на Гражданския фронт за правата на индивида (CHRF) - уредник на огромни мирни милиони походи през юни - за провеждането на митинга, като за първи път групата получи позволение за митинг от 18 август.

Протестиращите скандираха: " Борба за независимост, спри с Хонконг ", един от лозунгите на антиправителственото придвижване.

По-рано полицията заяви, че е арестувала 11 души, на възраст от 20 до 63 години и са иззели оръжие, в това число армейски ножове, фойерверки, 105 патрона и полуавтоматичен револвер, което е първото изземване на револвер след шест месеца митинги.

Протестите ескалираха през юни поради към този момент анулиран законопроект за екстрадиция, който би разрешил изпращането на хора в континентален Китай за изпитване, само че в този момент се трансформира в по-широки апели за народна власт, наред с други претенции.

В изказване в събота държавното управление моли за успокоение и съобщи, че " е научила урока си и смирено ще слуша и ще приема рецензии ".

Новият комисар на полицията в Хонконг, Крис Танг, съобщи, че силите му ще подхващат еластичен метод към демонстрациите, употребявайки " както твърдия, по този начин и мекия метод ".

Бившата английска колония е разтърсена от повече от 900 демонстрации, шествия и обществени срещи от юни, като доста от тях приключват с жестоки борби сред протестиращите и полицията, които са реагирали на моменти със сълзотворен газ и гумени патрони.

Протестиращите горяха транспортни средства и здания, хвърляха бензинови бомби в полицейските сектори и влакове, изхвърляха парчета от мостове върху трафика и вандализираха търговски центрове и академични кампуси, повдигайки въпроси за това по какъв начин и по кое време вълните могат да бъдат прекъснати.

Демонстрантите са ядосани на това, което виждат, че китайското държавно управление се намесва в свободите, обещани на Хонконг, когато тогавашната английска колония се върна към китайското ръководство през 1997 година

Пекин отхвърля да се меси и осъжда вълненията и упреква външните държавни управления, в това число Съединени американски щати и някогашната колониална власт Англия, че се намесват във вътрешните работи на страната.

Близо 6000 души са задържани по време на митингите от юни, повече от 30% на възраст сред 21 и 25 години. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР