Хиляди облечени в черно демонстранти преминаха през центъра на Хонконг

...
Хиляди облечени в черно демонстранти преминаха през центъра на Хонконг
Коментари Харесай

Протести в Хонконг на 70-годишнината на комунистически Китай

Хиляди облечени в черно стачкуващи минаха през центъра на Хонконг като част от множеството шествия в поддръжка на демокрацията, призовавайки Китайската комунистическа партия "да върне властта на народа " в деня, когато тя чества 70-ата годишнина от ръководството си, съобщи Асошиейтед прес.

Протестиращите подцениха полицейската възбрана, преминавайки по оживена улица и скандирайки антикитайски лозунги. Някои от тях носеха китайски флагове, върху които беше надраскан черен кръст.

Много протестиращи хвърляха във въздуха огромни количества подправени банкноти "за духовете ", както по традиция се прави на заравяне. "Това е за водачите, които няма да се вслушат в гласа ни ", съобщи Рей Люк, участник в митинга.

Отделни по-малки шествия се организират в други квартали при засилени ограничения за сигурност. Най-малко 11 станции на метрото са затворени и десетки служители на реда охраняват държавни здания. В региона на Вон Дай Син силите за битка с безредиците използваха сълзотворен газ, с цел да разпилян стотици протестиращи. В региона на Туен Мун служители на реда с палки нападнаха протестиращи, замерващи ги с разнообразни предмети.

"Днес излязохме, с цел да кажем на Комунистическата партия, че хората на Хонконг няма какво да честват ", съобщи деятелят Лий Чеук-ян, водещ шествие в центъра. "Ние оплакваме обстоятелството, че след 70 години ръководство на Комунистическата партия се отхвърлят демократичните права на народа в Хонконг и Китай. Ще продължим битката ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР