Хиляди нетърпеливи зрители се наредиха на опашка вчера на пристанищния

Хиляди нетърпеливи зрители се наредиха на опашка вчера на пристанищния ...

Хиляди на опашка за новогодишната заря в Сидни.


Хиляди нетърпеливи зрители се наредиха на опашка вчера на пристанищния кей в Сидни, за да си осигурят най-добрите места, откъдето да гледат зрелищната новогодишна заря, предаде ДПА.

Туристи от чужбина започнаха да разпъват палатки и спални чували още вчера сутринта пред входа на оградата на полуострова, който предлага най-добрите безплатни наблюдателни точки за полунощното шоу с фойерверки над Операта и моста Харбър Бридж.

Над 1,6 млн души се очаква да изпълнят кея, за да видят 15-минутното зрелище.

Тази година са взети засилени мерки за сигурност - автобуси и камиони блокират пътищата, водещи към пристанището, за да предотвратят евентуални атаки срещу публиката, а полицаите от силите за борба с безредици са въръжени с автомати, макар властите да твърдят, че не разполагат с информация за възможен атентат.

В Нова Зеландия фойерверки ще бъдат изстрелвани от 200-метровата Скай Тауър в Окланд. Освен това се очаква над 80 000 зрители да посетят популярните туристически дестинации Куинстаун и Уанака на Южния остров, където са планирани музикални фестивали и улични партита.


Източник: novini.bg