Хиляди млади хора пропуснаха училище по целия свят, за да

...
Хиляди млади хора пропуснаха училище по целия свят, за да
Коментари Харесай

Шествия за климата се проведоха в десетки столици по света

Хиляди младежи пропуснаха учебно заведение по целия свят, с цел да се включат в международния ден на училищен и студентски митинги. Те целят да окажат напън на международните водачи за дейности срещу изменението на климата.

 © БГНЕС
Останаха празни класни стаи в столиците от Банкок до Берлин, Лагос до Лондон. Организаторите се надяват да се проведат повече от 1000 демонстрации в нас 100 страни по целия свят.

Само в Брюксел управляващите оповестиха, че над 30 000 са взели участие в шествието, макар студеното и дъждовно време.

Няколко хиляди младежи излязоха по улиците на централен Лондон на проява, включваща голям брой банери, плакати и лозунги. Многолюдна проява се организира и в Париж.

Ученици наводниха улиците в Европа и Азия, носейки плакати: „ Няма планета Б “, „ Унищожавате нашето бъдеще “ и „ Ако не се държите като възрастни, ние ще го създадем. "

Въпреки трите десетилетия на предизвестия, излъчванията на въглероден диоксид доближиха рекордни равнища през 2017 година и още веднъж предходната година.

В Стокхолм шведската тийнейджърка активистка Грета Тунберг, която въодушеви митингите, се включи в шествието.
Грета Тунберг: Преживяваме една екзистенциална рецесия, която е подценявана от десетилетия и в случай че не действаме в този момент, може да е прекомерно късно.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР