Хиляди млади активисти преминаха в петък по улиците на Глазгоу,

...
Хиляди млади активисти преминаха в петък по улиците на Глазгоу,
Коментари Харесай

Млади активисти срещу климатичните промени протестираха в Глазгоу

Хиляди млади деятели минаха в петък по улиците на Глазгоу , с цел да изискат от международните водачи на конференцията на Организация на обединените нации за климата да предпазят бъдещето им от климатичните промени, съобщи Ройтерс.

По време на конференцията COP26 в Глазгоу, Шотландия, водачите на гражданското общество преобладаваха в полемиките, които включваха обещания за последователно прекъсване на потреблението на въглища, понижаване на нездравословните парникови излъчвания и ограничение на обезлесяването.

Активистите не са удовлетворени от поетите до момента задължения, доста от които са доброволни или са с краен период от десетилетия.

Участниците в шествието носеха плакати и флагове с послания, които отразяваха разочарованието им от решения, което дефинира като " врели некипели " след години на световни договаряния за климата.

Целта на COP26 в Глазгоу е да бъдат поети задоволително задължения на национално равнище за понижаване на излъчванията на парникови газове - основно от изкопаеми горива - с цел да може повишението на междинната световна температура да не надвишава 1,5 градуса по Целзий, което съгласно учените е повратна точка към доста по-екстремни метеорологични феномени.

" Копаем личните си гробове ": шефът на Организация на обединените нации настоя срещата в Глазгоу да работи за климата

" Време е да кажем стига "

За тази цел Организация на обединените нации желае от страните до 2030 година да понижат на половина излъчванията си по отношение на равнищата от 1990 година, а до 2050 година да реализират даже нулеви излъчвания. Това би означавало, че планетата няма да отделя повече затоплящи климата газове от количеството, което гълтам от атмосферата.

До момента на климатичната конференция бяха реализирани договорености за еволюционен отвод от използването на въглища през идващите десетилетия, въпреки че най-големият им консуматор в света - Китай, не се включи в тях. Много страни дадоха обещание също по този начин да
 Австралия не желае да се откаже от въглищата
Австралия не желае да се откаже от въглищата

Страната ще се концентрира върху технологии за понижаване на нездравословните емисии
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР