Хиляди мигранти организират Поход на надеждата в лагерите в Турция

...
Хиляди мигранти организират Поход на надеждата в лагерите в Турция
Коментари Харесай

На срещата с баварския премиер: Борисов увери, че границите на ЕС се опазват

Хиляди мигранти провеждат " Поход на вярата " в лагерите в Турция и Гърция и се готвят да тръгнат към Европа. За това предизвести министър председателят Бойко Борисов, който се срещна с премиера на Бавария Маркус Зьодер. Борисов увери, че България охранява външните граници на Европейски Съюз съвършено. Баварският министър председател Зьодер промени дългогодишната си позиция и съобщи, че към този момент поддържа България за участие в Шенген.

 © БГНЕС
Хилядите мигранти, които се провеждат в Гърция и Турция, може да се опитат да преминат и през България, предизвести министър председателят на конференция за миграцията, на която заведе и госта си - министър председателят на Бавария Маркус Зьодер.
Бойко Борисов, министър-председател: България не е лесна да бъде премината, само че сега има над 30 000 души, които са проведени, които да тръгнат по Балканския път през Гърция, Македония, Сърбия, Хърватия, Австрия, Германия и в случай че тръгнат дами, деца и с тях се нападат границите напред, ще стане огромен проблем.
Вътрешният министър Младен Маринов увери, че службите наблюдават придвижването на мигранти в Гърция и Турция непрестанно, с цел да предотвратят вторични придвижвания през България. Армията също с включва интензивно в защитата.

Младен Маринов, министър на вътрешните работи: В случай на повишаване на миграционен напън те имат подготвеност да развърнат над 350 военнослужещи в границите на 24 часа.  Борисов: Тревожи ни Похода на вярата, проведен в лагерите в Турция Борисов: Тревожи ни Похода на вярата, проведен в лагерите в Турция
Хиляди мигранти провеждат "Поход на вярата " в лагерите в Турция и Гърция и се готвят да тръгнат към Европа. За това предизвести министър председателят Бойко Б...

Границата с Турция се охранява дейно, само че гръцката е проблем, защото е дълга 800 км. и няма преградно оборудване, изясни министър председателят. Следи се и придвижването на мигранти в Черно море.
Бойко Борисов, министър-председател: На 100% надзор върху акваторията на Черно море. Врабче да мине - радарите го засичат.
В помощ на България са и 150-те милиона евро, отпуснати от Европейски Съюз, и споразуменията с трети страни за връщане на мигранти.
 Бавария поддържа участието на България в Шенген Бавария поддържа участието на България в Шенген
Бавария поддържа участието на България в Шенген. Това съобщи министър председателят на Бавария Маркус Зьодер след среща с премиера Бойко Борисов в Министерския съв...

Заради надеждната защита на външните граници на Европейски Съюз, министър председателят на Бавария Маркус Зьодер разгласи, че към този момент поддържа участието ни в Шенген - минути след срещата си с премиера в Министерски съвет.

На въпрос на Българска национална телевизия дали Бавария може да промени мнението на други страни-членки по тематиката,двамата министър председатели дадоха отговор:

Маркус Зьодер, министър-председател на Бавария: Мисля, че е извънредно удивително това, което България прави за отбрана на външните граници. България е остров на непоклатимост и сигурност в несигурна Европа. Подкрепяме ви за Шенген. Очевидно е, че за Европейския съюз България е много-много над междинното равнище. Бойко Борисов, министър-председател: Шенген не е панацея. България е изпълнила всички критерии, заложени до момента. И всички са го подкрепили. Има нарцисизъм в една страна, и той ясно ни е казано, тъй като в случай че и България е в Шенген и на следващия ден пристигна друго държавно управление, което не се оправя с миграционната вълна- от Турция до Холандия и Германия, ще вървят единствено мигрантите в Шенгенско пространство.  "Северен поток 2 " е пред привършване
Най-оспорваният енергиен план в света, газопроводът "Северен поток 2 " е пред привършване. Очакват се разрешителни от Дания за прекосяване на тръбата...

Борисов се обърна към Зьодер да поддържа България за газовия хъб Балкан, по този начин както Германия строи „ Северен поток 2 “. Заяви, че оценката на Зьодер за България е показателна.
Бойко Борисов, министър-председател: Тя е много по-меродавна от някои партийни централи сега.Колегата Зьодер споделя, че България е направила доста за Европейски Съюз и е образец за Европейски Съюз, а през вчерашния ден чух от сътрудници от опозицията, че съм щял да извадя България от Европейски Съюз.
Премиерът на Бавария се ангажира да спомага за огромна немска инвестиция в построяването на цех за коли у нас.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР