Хиляди мероприятия и събития биват отменяни заради коронавируса. Въпреки това

...
Хиляди мероприятия и събития биват отменяни заради коронавируса. Въпреки това
Коментари Харесай

Илон Мъск и защо милиардерът смята, че няма да е жив, за да види първия човек на Марс

Хиляди мероприятия и събития биват отменяни поради ковид. Въпреки това през вчерашния ден, 9 март, във Вашингтон се състоя интернационалната галактическа конференция Satellite 2020, където под прожекторите застана и самият Илон Мъск.

Като един от водещите мотори на самодейностите за преодоляване на близкия космос, Мъск показа някои от въжделенията и мислите си във връзка с това по кое време и по какъв начин ще стъпим на Марс.

" Ако не побързаме, не мисля, че ще съм жив, с цел да видя първия човек на Марс ", призна Мъск пред аудиторията.

Това малко ни изненадва, тъй като неколкократно сме чували за проектите на Мъск да изпрати индивиди на " алената планета " още през актуалното десетилетие.

Въпреки това милиардерът е на мнение, че напредъкът в това направление се случва прекомерно постепенно, като главната причина за това е неналичието на огромна и елементарно преизползваема ракета.

Именно върху такава ракета в лицето на Starship работят интензивно Мъск и хората му от SpaceX.

Планът е тя да направи първия си тестови полет по-късно тази година, като крайната височина на летателния уред ще е над 120 метра.

Той ще може да придвижва до 100 души и 100 тона товар, като всяко изстрелване на Starship ще коства към два милиона $ по думите на Мъск.

Нещо повече - концепцията е SpaceX да изпраща по три Starship совалки дневно и да основава нова такава в границите на единствено 72 часа, до момента в който компанията не натрупа флота от 1000 галактически кораба. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР