Хиляди магазини в Германия ще затворят врати завинаги тази година

...
Хиляди магазини в Германия ще затворят врати завинаги тази година
Коментари Харесай

Хиляди магазини в Германия затварят врати

Хиляди магазини в Германия ще затворят порти вечно тази година поради по-високите си оперативни разноски и намаляващата покупателна дарба на потребителите, предизвести локалната Асоциация за търговия на дребно Ха Де Е (HDE), заяви ДПА.
Броят на търговците на дребно в най-голямата европейска стопанска система понижава от години. Пандемията от ковид форсира тази наклонност, защото купувачите се насочиха към интернет, като място за извършване на покупки. През всяка от годините от 2020 до 2022 година по 11 000 фирмени магазина са прекратили дефинитивно активността си, демонстрират данни на Ха Де Е.
Между 2015 година и 2019 година приблизително по към 5000 сходни магазина са затваряли годишно, написа Българска телеграфна агенция.
Други 9000 магазина се чака да бъдат затворени през 2023 година, предвижда асоциацията. С изключение на микропредприятията, немските физически магазини ще останат към 311 000, сигнализира Ха Де Е. За съпоставяне през 2015 година този брой е бил 373 000.
" Без сполучлива търговия на дребно градските центрове нямат доста вероятности за бъдещето ", предизвести президентът на асоциацията Александър декор Прейн.
Според него най-силно са наранени са по-малките профилирани търговци на дребно, като стилните бутици, магазините за обувки и пекарните.
В същото време доста огромни вериги също редуцират мрежата си от магазини.
Увеличаването на свободните работни места в доста градове ги направи по-малко привлекателни и заплаши здравето на останалите предприятия, предизвести Фон Прейн.
За да се забави гибелта на магазините Фон Прейн предлага управляващите да прибегнат до " небюрократични и бързи процеси на утвърждение за преустрояване ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР