Хиляди магазини ще отворят отново в Австрия, която ще стане

...
Хиляди магазини ще отворят отново в Австрия, която ще стане
Коментари Харесай

Хиляди магазини в Австрия ще отворят отново от днес

Хиляди магазини ще отворят още веднъж в Австрия, която ще стане през днешния ден една от първите европейски страни, смекчили строгите ограничавания, въведени поради новия ковид, съобщи Ройтерс.

Австрийското държавно управление обаче предизвести жителите на страната, че заплахата още не е отминала, съобщи Българска телеграфна агенция.

Карантината беше удължена в известни австрийски ски курорти

Австрия предприе ограничения още на ранен стадий, като затвори преди към четири седмици учебните заведения, заведенията, театрите и магазините, които не продават артикули от първа нужда. Хората бяха призовани да си стоят вкъщи и да работят от у дома, в случай че могат.

Досега Австрия се оправя относително добре с епидемията, с 368 умряли от регистрирани над 14 000 инфектирани, изключително по отношение на някои по-големи европейски страни като Италия, Испания и Франция. Потвърдените нови случаи нарастват с по няколко % и броят на настанените в болница се стабилизира, отбелязва Ройтерс.

Ясен е процентът на болните от популацията на Австрия с ковид

"Искаме да излезем допустимо най-бързо от тази рецесия и в стопански проект и да се борим за всяко работно място в Австрия ", съобщи в отворено писмо до сънародниците си в събота - в навечерието на католическия Великден - канцлерът Себастиан Курц, чиято консервативна партия ръководи в коалиция със Зелените.

Миналата седмица Курц очерта проект за поетапно повдигане на рестриктивните мерки: първо, през днешния ден ще отворят още веднъж магазините с повърхност до 400 метра, както и тези за усъвършенствания за дома и градинарство; по-късно, от 1 май ще възобновят работа комерсиалните центрове, по-големите магазини и фризьорските салони; заведенията за хранене и хотелите може да бъдат отворени в средата на идващия месец.

Нови стадии на намаляване на ограниченията против ковид в Австрия

Ще има ограничавания за оптималния брой хора, които имат право да бъдат по едно и също време в съответния магазин, като всички клиенти ще би трябвало да носят маска.

В петък Световната здравна организация предизвести, без да спомене категорично Австрия, че повдигането на рестриктивните мерки може да докара до смъртоносна нова вълна на епидемията, отбелязва Ройтерс.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР