Хиляди ливанци се готвят да се включат днес в протестен

...
Хиляди ливанци се готвят да се включат днес в протестен
Коментари Харесай

Вместо възпоменателна служба за загиналите в Бейрут, ще има протестно шествие

Хиляди ливанци се готвят да се включат през днешния ден в протестен протест в памет на починалите при опустошителния гърмеж на 4 август в пристанището на Бейрут, съобщи ДПА, цитирайки уредниците на проявата.

Те смятаха да провеждат през днешния ден огромна възпоменателна работа за 154-ата починали, само че се отхвърлиха поради логистични проблеми. Вместо това ще се състои многолюдно шествие и митинг против ръководещите.

Шествието ще тръгне от място, близо до избухналия склад с амониева селитра, и ще се насочи към Площада на мъчениците в центъра на Бейрут, цитира Българска телеграфна агенция.

Повече от 60 души към момента се водят като безследно изчезнали в Бейрут

Представители на ливанската християнска партия Катаеб споделиха, че те ще провеждат заравяне на Низар Нажарян, някогашния си общоприет секретар, умрял от раните си, получени във вторник.

Външното министерство на Нидерландия заяви през днешния ден, че от раните си е умряла брачната половинка на посланика на Нидерландия в Ливан, 55-годишната Хедвиг Валтманс-Молиер, която също като брачна половинка си Ян Валтманс е работела във външното министерство, съобщи Асошиейтед прес. В момента на гърмежа тя стояла в стаята до брачна половинка си и била ударена от взривната вълна.

Днес бе обявено, че са разпознати още 25 тела на починалите при гърмежа, а самоличността на 45 жертви остава неизяснена, съобщи ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР