Хиляди кубически метра питейна вода се изливат край поморийското село

...
Хиляди кубически метра питейна вода се изливат край поморийското село
Коментари Харесай

Хиляди кубически метра питейна вода се изливат край Поморие

Хиляди кубически метра питейна вода се изливат край поморийското село Лъка. Въпреки неведнъж подаваните сигнали от локалните поданици, ВиК сдружението твърди, че проблем няма.

Местният гражданин Димитър Германов недоумява за какво тече вода към селото, потегля да търси източника и по този начин стига до водоемите за разпределение на питейните потребности.

"Виждам, че водата тече. Уверих се, че каналът върви до горе, до водоема, догоре където е питейната вода, дерето е изсъхнало, няма от кое място да идва вода в язовира ", споделя мъжът пред БТВ.

Аварията в Перник е отстранена, водоподаването за засегнатите региони се удължава до среднощ

Водата тече в частен парцел, ограден с телена мрежа и след това се излива непосредствено в язовира. "Нехайство за мен, някой не си прави работата както би трябвало, безгрижие ", дефинира протичащото се Германов.

Водата стига до село Лъка от полупразния язовир Камчия. "Питейна вода, то си проличава, че е питейна вода, идва от горе, от канала, който идва от Камчия-та. Някакви пропуски има там, какви са не ги знам, надолу си тече и отпътува в герена... Язовира, не знам там каква е играта, обикновено ли е, имат ли разрешителни?! ", споделя различен локален гражданин Неделчо Неделчев.

Язовирът е частен, изработен за зарибяване, притежателят Николай Колев призна, че самичък е отклонил водата. "От 30 години тази вода си тече и не знам от кое място е, нямам визия от кое място е, просто ние сме хванали част от нея вода и сме я пуснали в язовира, а другата част се изтича по дерето ", споделя Колев.

Десетки села в Кърджалийско остават без вода за ден

"Доколкото знам от водомайстора, тази вода идва от водоемите, които разпределят по направление Поморие-Сарафово и това е водата от Сарафово, аз персонално съм писала докладна ", споделя кметският наместник на село Лъка Жасмина Димитрова.

От 2 януари кметският наместник подава сигнали, само че в централата на ВиК-Бургас научиха от екипа ни за казуса.

"След направена инспекция от чиновници на ВиК Бургас на място е открито, че повреди или теч по мрежата, която се стопанисва от сдружението, няма. ", споделя Десислава Атанасова, представител на ВиК-Бургас.

Според кметския наместник на село Лъка Жасмина Димитрова, изпратеният от ВиК "водомайстор " също не знаел какъв е казуса, "сигнализирал и до такава степен ", само че и той знае, че "водата е от тази, която отива за Сарафово ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР