Хиляди китайски активисти се обединяват, за да подновят исканията за

...
Хиляди китайски активисти се обединяват, за да подновят исканията за
Коментари Харесай

Китайски активисти искат узаконяване на еднополовите бракове

Хиляди китайски деятели се сплотяват, с цел да възобновят настояванията за легализиране на еднополовите бракове, употребявайки рядката опция да предложат ремонти в проектозакон, които да включват правна отбрана за гей общността.
 
След десетилетия на комунистическа подправена невзискателност във връзка с секса от всевъзможен тип, китайските лесбийки, гейове, бисексуални и трансджендъри през последните години се борят с бюрокрацията, правната неустановеност и закостенелите обществени правила, с цел да защитят мястото си в обществото.

Но за разлика от прилежащ либерален Тайван, чието решение предходната година да даде на еднополовите двойки право да подписват брак даде тласък на придвижването за правата на гейовете в цяла Азия, Китай не отстъпи.

Две години откакто китайски съд отхвърли настояването му за легален брак, Сун Вънлин се пробва да засилва ЛГБТ общността, призовавайки хората да предложат ремонти в плана за цивилен кодекс.

Кодексът, знаков законодателен акт, който се чака да бъде признат през 2020 година, беше препоръчан предходната седмица от китайския парламент за двумесечно публично разискване.-->

Кодексът планува промени по въпроси, включващи половия тормоз, развода и фамилното обмисляне, само че не придвижва въпроса за правата на ЛГБТ общността, сподели пред Ройтерс Сун.

В понеделник на профила си във УиЧат Сун разгласява справочник по какъв начин да се предложат ремонти за правене на законодателство за еднополовите бракове.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР