Хиляди карловци и гости на града се стекоха тази вечер

...
Хиляди карловци и гости на града се стекоха тази вечер
Коментари Харесай

Румен Радев отправи силни послания на честването на Левски в Карлово

Хиляди карловци и посетители на града се стекоха довечера в родния град на Апостола на свободата Васил Левски, с цел да почетата 182 години от рождението му. Днес е и празникът на Карлово.

Стотици дребни деца развяваха национални флагове, рецитираха стихове за Дякона и пеееха песни в негова възхвала.







В словото си кметът на община Карлово доктор Емил Кабаиванов сподели: "Левски ни завеща свободна и мощна България. Делото, което той ни остави, е българската национална концепция. Апостолът беше политически водач на своята ера. Той беше архитектът на българската страна. "

Силно слово произнесе и президентът Румен Радев:

"Преди 182 години от Карлово се ражда живот, който стига до бесилото, а това бесило го трансформира в безсмъртност. Левски обърна времето и изтръгна народа от летаргията. Заживя в паметта на поколенията като Апостола на свободата. За него България беше храм, който през днешния ден плячкосват.

Важно е да завоюват някои, а цялостен един народ да загуби. Живеем във времена на независимост, само че мнозина са тези, които не живеят почтено. Някои си мислят, че няма да им се търси сметка и ще им се размине. За безчинствата и за това, което са създали. "



Преди да произнесе словото си президентът одобри почетния строй на 61-ва Стрямска бригада, венци и цветя бяха поднесени от негово име, от името на премиера, както и от доста патриотични и националистични организации.





Събитието почетоха водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, народни представители, както и локални политици.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

СНИМКИ: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР