Хиляди жители на американския щат Флорида се евакуираха заради субтропическата

...
Хиляди жители на американския щат Флорида се евакуираха заради субтропическата
Коментари Харесай

Бурята Алберто заплашва САЩ и Куба, тече евакуация

Хиляди поданици на американския щат Флорида се изтеглиха поради субтропическата стихия Алберто, която се придвижва на север през Мексиканския залив, съобщи Ройтерс. Метеоролозите предизвестиха, че бурята може да провокира рискови за живота наводнения в южните крайбрежни щати.

Очаква се тя да доближи сушата през днешния ден в северозападната част на Флорида, съобщи Националният център по ураганите на Съединени американски щати.
Алберто е първата наименована атлантическа стихия за 2018 година, която стартира преди формалното начало на сезона на ураганите. Според прогнозите тя ще бъде придружена от ветрове с оптималната скорост към 85 км/ч и ще донесе дъждове от порядъка на 30 см, обхващайки регион, разпрострян се от Мисисипи до западната част на Джорджия. След това ще премине през долината на река Тенеси на следващия ден и вдругиден.
Над 5000 индивида бяха евакуирани в Куба поради Алберто, съобщи кубинската телевизия.
Бурята донесе проливни дъждове, изключително в западната и централната част на страната. Стихията провокира внезапно повишаване на равнището на реките и водохранилищата и наводни ниски региони в провинциите Пинар дел Рио, Артемиса, Матансас, Виля Клара и Санкти Спиритус.
Няма данни за жертви и опустошения, само че са нанесени съществени вреди на селскостопанските култури.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР