Хиляди жени в Иран ще гледат на живо квалификацията на

...
Хиляди жени в Иран ще гледат на живо квалификацията на
Коментари Харесай

Жените в Иран вече ще могат да гледат футбол

Хиляди дами в Иран ще гледат онлайн квалификацията на Световно състезание сред Иран и Камбоджа в Техеран на следващия ден вечер, откакто страната постави завършек на 40-годишната възбрана дами да посещават мачове.

До решението на управниците в Иран се стигна, откакто ФИФА заплаши да изключи Иранската футболна федерация от организацията и по този метод да забрани на националния тим да взе участие в квалификациите за Мондиал 2022. До твърдата позиция на международната футболна централа се стигна, откакто иранка се самозапали и самоуби, откакто бе уловена от управляващите, че се е предрешила на момче, с цел да може да гледа мач онлайн.

"Все още не мога да допускам, че това се случва, тъй като след толкоз години работа в тази област и гледане на всичките мачове по малкия екран, в този момент към този момент мога да изпитам всичко онлайн ", показа спортната журналистка Раха Поорбакш. Местната федерация е отделила 3500 билета за дами, като те са били изкупени за по-малко от час. От друга страна от отделените за мъже пропуски досега са закупени едвам 2500. Любителките на футбола ще бъдат отделени от мъжката аудитория, а за реда измежду тях ще наблюдават 150 полицайки.

В края на предходната година към 850 подбрани дами бяха позволени да гледат онлайн мача сред локалния Персеполис и японския Кашима Антлърс от Азиатската шампионска лига, само че в следствие генералният прокурор на страната съобщи, че това няма да се повтори, защото ще "доведе до грях ". /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР