Хиляди жени излязоха по улиците на САЩ и поискаха отмяна

...
Хиляди жени излязоха по улиците на САЩ и поискаха отмяна
Коментари Харесай

Масови протести в САЩ срещу забраните за аборт

Хиляди дами излязоха по улиците на Съединени американски щати и желаеха анулация на тежките рестрикции. Мярката е най-рестриктивната, налагана в миналото и влезе в действие предишния месец. В закона не се плануват изключения като зачеване при обезчестяване или блудничество. Предлага се и заплащане от 10 хиляди $ за всеки, който заведе дело против някой, оказал помощ за реализиране на противозаконен аборт.

В идващите месеци Върховният съд ще прегледа дело, което може да послужи като казус. С решението ще се анулира закон, който легализира абортите в народен мащаб и по този начин въпросът към този момент няма да бъде предпазен от конституцията. Така всеки обособен щат ще има право да взема решение самостоятелно дали да разреши или да забрани абортите.

По време на мандата си някогашния президент Доналд Тръмп направи назначения във Върховния съд, с които консервативните магистрати усилиха болшинството си. Същевременно актуалната администрация на президента Джо Байдън прикани федералния съд да блокира рестриктивния закон против абортите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР