Хиляди "жълти жилетки" излязоха вчера на протести по улиците на

...
Хиляди "жълти жилетки" излязоха вчера на протести по улиците на
Коментари Харесай

Протестите на жълтите жилетки набират сила отново в цяла Франция

Хиляди "жълти жилетки " излязоха през вчерашния ден на митинги по улиците на огромни и дребни градове в цяла Франция и в някои региони те влязоха в конфликти с полицията. Това стана след понижаване на броя на демонстрациите през последните седмици, се споделя в медийни известия, представени от ДПА.

В Париж полицията задържа краткотрайно 89 души. Издадени са и публични предизвестия на 60 лица, съобщи в Туитър полицията във френската столица.

В Париж се събраха над 800 "жълти жилетки ", заяви телевизия БФМ, като се базира на началника на полицията в града Дидие Лалман.

Макар и присъединяване да не беше толкоз всеобщо, то беше по-засилено спрямо последните седмици, съобщи той. Като цяло митингите минаха спокойно, добави Лалман.
Движението на "жълтите жилетки " се зароди през ноември, с цел да се опълчи на икономическата политика на държавното управление и в частност на плануваното повишение на акцизите на горивата.

В Монпелие в Южна Франция през вчерашния ден са показали до 3000 души съгласно информация в медиите. Около 500 от протестиращите са били от по този начин наречения коренен черен блок, заяви БФМ, като се базира на локалните управляващи.

В центъра на града беше хвърлен коктейл "Молотов " по полицейски автомобил, а полицията използва сълзотворен газ против протестиращите. Двама души са арестувани краткотрайно.

В северния френски град Руан стачкуваха неколкостотин души, които подцениха възбраната на локалните управляващи за митингите. Няколко стачкуващи са краткотрайно арестувани, а на над 100 са издадени предизвестия, заяви в. "Паризиен ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР