Хиляди израелци протестираха за 18-а поредна седмица срещу спорните съдебни

...
Хиляди израелци протестираха за 18-а поредна седмица срещу спорните съдебни
Коментари Харесай

За 18-та седмица Израел протестира в защита на демокрацията

Хиляди израелци стачкуваха за 18-а поредна седмица против противоречивите правосъдни промени на крайнодясното държавно управление, макар че министър-председателят Бенямин Нетаняху отсрочи промяната преди повече от месец.

Това заяви Агенция Франс Прес.

Стотици стачкуващи се събраха в централния град Реховот, развявайки израелски флагове и блокирайки огромен пътен възел.

Хиляди хора се събраха на площад Хабима в Тел Авив, подготвяйки се да преминат през града до улица Каплан, развявайки израелски флагове и скандирайки лозунги против Нетаняху .

Един от протестиращите държеше във въздуха огромна фотография на крайнодесния министър на националната сигурност Итамар Бен-Гвир с надпис, в който той беше наименуван " министър на националния неуспех ".

Израелската полиция не заяви незабавно данни за броя на стачкуващите.

В изказване, оповестено по-рано, уредниците на митинга обявиха, че държавното управление на Нетаняху чака да трансформира Израел в " месианска и рискова тирания " .

Те подчертаха икономическата цена, която съгласно тях се дължи на отхвърли на държавното управление да се откаже изцяло от промените, като вместо това през последния месец организира диалози с представители на опозицията, домакинствани от президента Исаак Херцог.

" Докато не престават разискванията в дома на президента, в Израел не влизат никакви вложения и израелската стопанска система се срутва ", обявиха уредниците.

Поддръжниците на правосъдните промени настояват, че те са нужни за възобновяване на салдото сред клоновете на властта. Според критиците те съставляват опасност за демокрацията.

Нетаняху разгласи " пауза " в законодателството за промените на 27 март " от предпочитание да предотврати разединение в нацията ", след седмици на всеобщи митинги и обща стачка. Оттогава митингите не са спирали.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР