Хиляди израелци протестираха вчера пред резиденцията в Ерусалим на премиера

...
Хиляди израелци протестираха вчера пред резиденцията в Ерусалим на премиера
Коментари Харесай

Хиляди протестираха срещу израелския премиер Нетаняху

Хиляди израелци стачкуваха през вчерашния ден пред резиденцията в Ерусалим на премиера Бенямин Нетаняху, против който нараства публичен яд поради обвиняванията в корупция и икономическата рецесия, провокирана от ковид, съобщи Ройтерс.

" Времето ти изтича! ", гласеше текст, прожектиран с големи букви върху постройката, пред която стачкуващите скандираха претенции за оставка и развяваха национални флагове.

За оставката на Нетаняху се упорства, тъй като не се е справил със отбраната на работни места и бизнеси, наранени от пандемията.

През последните седмици протестното придвижване се ускори, а критици на премиера акцентират, че той отклонява вниманието си от проблемите поради делото против него за корупция.

Десният министър-председател, получил пети мандат през май след избори, в които получи съвсем еднакъв резултат с този на противника си, упреква стачкуващите, че погазват демокрацията, а медиите - че предизвикват разкола.

Протестите не се ограничиха единствено пред резиденцията на Нетаняху. Много израелци се събраха по мостове и пътни кръстовища в цялата страна.

На многолюден надлез северно от израелския търговски хъб Тел Авив стачкуващите развяваха черни флагове и скандираха лозунги, а преминаващи под тях коли надуваха клаксони.

През май Израел анулира частичната карантина, която овладя разпространяването на болестта. Втора вълна от Ковид-19 обаче и свързани с нея ограничавания доведоха до спад в утвърждението за премиера под 30 на 100.

Впоследствие доста ограничавания бяха анулирани, с цел да се подтиква стопанската система, само че безработицата е към 21,5 на 100, като упованията са през 2020 година стопанската система да се свие с 6 %.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР