Хиляди израелци протестираха вчера, недоволни от политиката на правителството на

...
Хиляди израелци протестираха вчера, недоволни от политиката на правителството на
Коментари Харесай

Хиляди израелци протестираха срещу политиката на правителството

Хиляди израелци стачкуваха през вчерашния ден, недоволни от политиката на държавното управление на премиера Бенямин Нетаняху за справяне с икономическите последствия от пандемията от новия ковид. Освен това членове на антиправителственото придвижване " Черните флагове " провежда демонстрации в Ерусалим с искане за оставката на Нетаняху, който е на съд по обвинявания в корупция. Заседание по делото е планувано за през днешния ден, напомня ДПА.

Протестиращите в Тел Авив упрекнаха политическото управление на страната, че е корумпирано и откъснато от действителните проблеми на хората. Те носеха плакати с лозунги като " Диктатура на ковид " и " Икономическа сигурност за всички нас! "

Нетаняху показа многомилиарден пакет с помощи за намаляване на финансовия напън по време на пандемията и даде обещание еднократни заплащания за всички жители, само че мнозина подлагат на критика ограниченията като незадоволителни и неефективни.

В Ерусалим стотици се събраха пред резиденцията на премиера и след това потеглиха на шествие по улиците. Полицията употребява водни оръдия, с цел да разпръсне множеството, и извърши арести. Телевизията излъчи фрагменти със конфликти сред стачкуващи и служители на реда.

В Тел Авив хиляди участваха в митинга на плажа, настоявайки за по-добра държавна помощ за бизнеса, потърпевш от рестрикциите поради пандемията, и за хората, изгубили работата си. В момента безработицата в Израел е 21 %, напомня Ройтерс. Проучване на непартийния Израелски институт за народна власт тази седмица откри, че едвам 29,5 % от обществото има доверие в метода, по който Нетаняху се оправя с рецесията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР