Хиляди израелци протестираха в Тел Авив късно вечерта срещу второто

...
Хиляди израелци протестираха в Тел Авив късно вечерта срещу второто
Коментари Харесай

Анти-COVID мерките вдигнаха хиляди на протест в Израел

Хиляди израелци стачкуваха в Тел Авив късно вечерта против второто строго блокиране в цялата страна, което е първият сходен ход в света за справяне с новата вълна на, заяви Агенция Франс Прес, съобщи БГНЕС.
Страната би трябвало да влезе още веднъж в строга карантина от 14:00 ч. през днешния ден в продължение на три седмици.
Еврейската страна има втората най-висока степен на разкриване на вирусни инфекции след Бахрейн, съгласно данни на Агенция Франс Прес за последните две седмици.
е записал над 172 000 случая на инфектирани с ковид и 1163 смъртни случая при девет милиона население.
" Икономиката е в положение на свободно рухване, хората губят работата си, депресирани са ", сподели Яел, един от стачкуващите в Тел Авив.
" И всичко това защо? За нищо! " сподели пред Агенция Франс Прес и 60-годишната някогашна служителка на архитектурна компания, която е изгубила трайно работата си поради рецесията.
Първоначално Израел получи възторженостти за ограничение на разпространяването на заболяването посредством налагане на строга карантина през март, само че управляващите признаха, че са избързали при облекчаването на ограниченията.
В навечерието на възобновеното блокиране, което беше оповестено предходната седмица, министър председателят Бенямин Нетаняху направи послание към нацията по националната телевизия, с цел да се опита да изясни, че държавното управление няма избор.
" Здравната ни система подвигна „ червен байрак ”... Направихме всичко допустимо, с цел да реализираме баланс сред (обществените) здравни потребности и потребностите на стопанската система, " сподели министър председателят.
Според новите ограничения жителите ще бъдат лимитирани да се отдалечават от домовете си на 500 метра.
Изключения от това предписание ще важи за жителите, които излизат да купуват медикаменти и храна, както и да участват на заравяне или гала по обрязване.
Израелският опозиционен началник Яир Лапид осъди ограниченията.
" Това е доста нападателен ход. Това е опустошително за стопанската система и не е потребно за прекъсването на епидемията, " сподели той пред Агенция Франс Прес, съобщи още организацията.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР