Хиляди израелци протестираха на няколко места в страната в събота

...
Хиляди израелци протестираха на няколко места в страната в събота
Коментари Харесай

Хиляди израелци протестираха срещу премиера Нетаняху и неговата политика за борба с коронавируса

Хиляди израелци стачкуваха на няколко места в страната в събота вечерта против премиера Бенямин Нетаняху и неговата политика за битка с коронавирусната зараза, оповестява ДПА. Според представител на полицията над 7000 души са взели участие в проява наоколо до формалната резиденция на 70-годишния министър председател, настоявайки за неговата оставка.

Около 1000 души са взели участие в протест при частната резиденция на Нетаняху в крайбрежния град Кесария, а проява се е състояла и в Тел Авив, заяви полицията. Организаторите на митингите не са съобщили свои оценки за броя на участниците, отбелязва ДПА. Заради демонстрациите бяха мобилизирани стотици служители на реда, откакто на протест срещу Нетаняху във вторник протестиращи бяха нападнати от хипотетични десни деятели.

В Израел от няколко седмици се провеждат митинги против премиера Нетаняху. На фона на рецесията с новия ковид, той е упрекван за прибързано разпределяне на карантинните ограничения и липса на подготвеност за втора вълна на вируса. Същевременно безработицата в Израел надвиши 20 % вследствие на икономическия спад, провокиран от пандемията.

Срещу Нетаняху се води правосъден развой, в който той е упрекнат в корист, безконтролно ръководство и корупция. Много израелци са срещу това Нетаняху да продължава да заеме поста министър-председател, откакто против него тече дело за корупция.
Премиерът отхвърля всички обвинявания.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР