Хиляди израелци демонстрираха в събота вечер в центъра на Тел

...
Хиляди израелци демонстрираха в събота вечер в центъра на Тел
Коментари Харесай

Протест в Тел Авив срещу премиера

Хиляди израелци демонстрираха в събота вечер в центъра на Тел Авив, с цел да изразят несъгласието си с политиката на ръководещата коалиция от десни, крайно-десни и ултраортодоксални еврейски партии, за която се притесняват, че ще докара до антидемократичен уклон, заяви Агенция Франс Прес.

Демонстрантите са се събрали по апел на организация за битка с корупцията и под лозунги приканват за " избавяне на демокрацията " и попречване на " свалянето на политическия режим ", който е на власт в Израел от основаването на страната през 1948 година

Партиите от центъра, левицата и Алиансът на арабските партии " Хадаш-Таал " приканиха израелците да показват, по-специално против промяната на правосъдната система , показана на 4 януари от държавното управление на министър-председателя Бенямин Нетаняху, против който се водят няколко каузи за хипотетична корупция.
 Израел дава отговор на палестинските искания пред Международния съд
Израел дава отговор на палестинските искания пред Международния съд

Тел Авив заплаши с ответни ограничения

Заради тези случаи те желаят и оставката на ръководителя на държавното управление. Освен това има и други недоволни: съперници на израелската колонизация на Западния бряг или придвижвания за отбрана на ЛГБТК, които са обезпокоени от наличието на министри с открита хомофобия в държавното управление.

Атмосферата беше доброжелателна, а доста израелци пристигнаха със фамилиите си макар дъжда, означават публицистите от Агенция Франс Прес.

Плакатите, които държаха стачкуващите, събрали се на площад " Хабима ", отразяваха разнообразието на техните претенции: " Дойде време да свалим диктатора ", " Правителство на срама ", " Няма народна власт с окупацията ", " Биби не желае народна власт, не ни трябват фашисти в Кнесета ", " Иран е тук ", " Ще обичаш другия като себе си ", написани на иврит и арабски.

Движението " Черно знаме ", което е основател на демонстрацията, поддържа дълготрайна протестна акция против Нетаняху от юли 2020 година до юни 2021 г . с искане за оставката му поради корупционни кавги.

Ръководител на Ликуд, главната партия на израелската десница, и рекордьор по дългоденствие отпред на израелското държавно управление, господин Нетаняху беше свален от власт през 2021 година от разнородна предизборна коалиция, която устоя по-малко от година.
 Нетаняху към Организация на обединените нации: Еврейският народ не е окупатор на личната си земя
Нетаняху към Организация на обединените нации: Еврейският народ не е окупатор на личната си земя

Срещу следствието за окупация, желано от Организация на обединените нации и палестинците

В края на декември той застана отпред на ново държавно управление след парламентарните избори през ноември, пети за последните четири години, чиито резултати отразяват фрагментацията на електората и вътрешните разделения на израелското общество .

Очаква се няколко оратори да излязат на трибуната пред стачкуващите на площад Хабима. Сред тях е и някогашният министър на защитата Бени Ганц (център-дясно), който в петък прикани в Twitter " целия израелски народ от ляво и дясно да пристигна и да показва за опазване на израелската народна власт. " Това е първокачествен цивилен дълг ", добави той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР