Хиляди израелски араби протестираха снощи в Тел Авив срещу спорния

...
Хиляди израелски араби протестираха снощи в Тел Авив срещу спорния
Коментари Харесай

Хиляди излязоха на протест в Тел Авив срещу закона за националната държава

Хиляди израелски араби стачкуваха нощес в Тел Авив против противоречивия нов закон за националната страна, който съгласно критици маргинализира израелските жители, които не са евреи. Според израелската социална телевизия в демонстрацията са взели участие над 30 000 души, съобщи bTV, базирайки се на Франс прес.



Вчерашната акция беше проведена по самодейност на организации, представляващи малцинството на израелските араби. Преди седмица всеобщ митинг беше проведен от друго малцинство, друзите, които също са срещу новия закон.

И евреи се причислиха през вчерашния ден към стачкуващите, които скандираха на арабски и на иврит лозунги като "Равенство! " и "Апартейдът няма да мине! ", а някои назоваха премиера Бенямин Нетаняху "фашист ".



Премиерът постна в „ Туитър” видео с протестиращи, развяващи палестински флагове, и написа: "Няма по-добро удостоверение, че Законът за националната страна е нужен ".

"За първи път десетки хиляди араби пристигнаха в Тел Авив дружно с еврейски демократични групи. Това е първата сериозна проява против този закон, само че няма да е последната ", сподели Айман Одех, арабски народен представител в израелския парламент, представен от АП.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР