Хиляди излязоха по улиците на Глазгоу в най-голямата демонстрация на

...
Хиляди излязоха по улиците на Глазгоу в най-голямата демонстрация на
Коментари Харесай

Хиляди поискаха независимост на Шотландия

Хиляди излязоха по улиците на Глазгоу в най-голямата проява на поддръжка за самостоятелност на Шотландия, откакто Никола Стърджън съобщи, че ще внесе законодателна самодейност за осъществяване на втори референдум по въпроса, написа английското издание The Guardian.

Митингът „ Всички под едно знаме “, ръководено от знаменосец с гайда, се организира в централната част на шотландския град. Демонстрантите носиха доста шотландски флагове. Имаше карнавална атмосфера, защото фамилиите и стопани с кучетата си се включиха, последвани от барабанисти и гайдари и крясъци „ самостоятелност сега”, написа организация "Фокус ".

Шотландската полиция съобщи, че е мъчно да се реши точният брой на участниците, тъй като хората са се включили към марша в разнообразни точки по маршрута, само че до 17:00 в събота вечерта те са считали, че има сред 30 000 и 35 000 души, събрани на митинга на Глазгоу Грийн.

Стърджън, първият министър на Шотландия, сподели в края на април, че вторият референдум за самостоятелност би трябвало да се организира до май 2021 година, в случай че Брекзит фактически се състои, само че не пристъпи към нови апели към държавното управление да ѝ разрешат провеждането на плебисцит. „ Всички под едно знаме “, което се разказва като „ отворено за всеки, който желае самостоятелна Шотландия “, има маршове, планувани в Шотландия през лятото, като кулминационната точка е на събитие в Единбург на 5 октомври.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР