Хиляди излязоха на улиците в цяла Австралия, както и стотици

...
Хиляди излязоха на улиците в цяла Австралия, както и стотици
Коментари Харесай

Хиляди излязоха по улиците в цяла Австралия в подкрепа на протестите в САЩ

Хиляди излязоха на улиците в цяла Австралия, както и стотици в Токио и Сеул, с цел да поддържат митингите в Съединени американски щати против бруталната полиция , съобщи " Ройтерс ". През идващите часове се чакат демонстрации в цяла Европа.

Въртящите се световни митинги отразяват възходящия яд поради полицейското отношение към етническите малцинства , провокирано от убийството на Джордж Флойд в Минеаполис на 25 май, откакто полицейски чиновник, арестуван от него, коленичи на врата му близо девет минути.

Азиатско-тихоокеанските демонстрации обаче бяха лимитирани от ограничение на обществената отдалеченост, целящо да спре новата пандемия на ковид.
 Протестите в Съединени американски щати остават всеобщи, само че по-мирни, арестувани са 10 000 души
Протестите в Съединени американски щати остават всеобщи, само че по-мирни, арестувани са 10 000 души

Протестиращ: Няма да изтрият толкоз елементарно 400-годишна болежка

В Съединените щати в петък видни демократични политици одобриха лозунгите на митингите и оповестиха промени, защото напрежението остава огромно в огромните градове след дни на най-вече мирни митинги, в които се следи спорадично принуждение.

В Бризбейн полицията пресметна, че 10 000 души са се включили към кротичък митинг, носещи маски и държащи табели " Black Lives Matter " . Мнозина приканиха се приключи полицейското малтретиране на коренните австралийци.

В Сидни последното решение на съда в последната минута анулира възбраната на ковид, до момента в който няколко хиляди души минаха на фона на тежко полицейско наличие, скандирайки: " Чий живот има значение? Черните животи са от голяма важност. "

Митинги се организираха и в Мелбърн, Аделаида и други градове в Австралия.

В Токио недоволстващите стачкуваха против това, което споделиха, че е полицейско отношение към кюрдски мъж, който споделя, че е бил спрян по време на шофиране и изхвърлен на земята.
 Полицаят, умъртвил Джордж Флойд, може да получи 40 година затвор
Полицаят, умъртвил Джордж Флойд, може да получи 40 година затвор

Трима негови сътрудници също са с обвинявания...

Организаторите се позоваха на митингите в Съединени американски щати, като обявиха, че те също стачкуват в поддръжка на придвижването.

" Няма правораздаване, няма мир, няма расистка полиция " , скандирала тълпата.

В Сеул се събраха десетки южнокорейски деятели и задгранични поданици, някои от които носеха черни маски с " не може да диша " в Корея, озвучавайки последните думи на Джордж Флойд, до момента в който лежеше на тротоара. Други участваха в онлайн " вирусен фото митинг ".

С рестриктивните мерки на пандемията в Банкок, деятелите излизат онлайн, желаеха видео и фотоси на хора, носещи черно, вдигайки юмруци и държащи знаци и обяснявайки за какво " стоят обединени зад Black Lives Matter ".

Тайландските протестиращи възнамеряват да се съберат на платформата за видео срещи Zoom в неделя и да следят 8 минути 46 секунди безмълвие - интервалът, в който Джордж Флойд е сниман под прилепяне на офицера.

В цяла Европа, която следи невиждана вълна от антирасистки манифестации, които извеждат десетки хиляди на улиците, в Германия, Англия, Франция, Испания, Холандия, Белгия и Унгари я също са планувани митинги през уикенда.

Както в Сеул, управляващите в Париж не разрешиха демонстрациите пред локалното американско посолство поради ковид.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР