Хиляди излязоха на протест във Франция срещу плановете на президента

...
Хиляди излязоха на протест във Франция срещу плановете на президента
Коментари Харесай

Протест във Франция срещу плановете на Макрон за задължителна ваксинация

Хиляди излязоха на митинг във Франция против проектите на президента Еманюел Макрон за наложителна Covid имунизация на здравните служащи и за условие за документ за влизане в питейни заведения, заведения за хранене и киносалони.

Париж, Марсилия, Лион, Лил - в редица огромни и дребни градове във Франция имаше митинги. В демонстрациите участваха и деятели на "жълтите жилетки " в опит да вдъхнат нов живот на антиправителственото придвижване.

Тази седмица Еманюел Макрон показа пакет от ограничения за битка с бързо растящия брой Covid инфекции. Протестиращите ги дефинираха като нарушение на свободата на избор.

„ Имам суверенитет върху тялото си “, споделя една от протестиращите в Париж.

Протести против проектите на Макрон имаше и по-рано тази седмица, а полицията употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне стачкуващите.

При посещаване в югозападна Франция министър председателят Жан Кастекс съобщи, че имунизацията, която не е наложителна към този момент, е единственият метод за битка с ковид. И макар протестната вълна изследване, оповестено през вчерашния ден, показва, че над 60% от французите са съгласни със наложителната имунизация на здравните служащи, както и за влизане в обществени затворени пространства единствено със документ.

Франция връща рестриктивните мерки за неимунизираните, идващи от няколко страни.

В края на юни броят на новите случаи във Франция падна до 2000 за денонощие, а в този момент е съвсем 11 000 дневно.

Около 55% от французите са получили първа доза от ваксина против Covid-19, а с две дози са малко на 44 на 100, което управляващите правят оценка като незадоволително, с цел да бъде спряно разпространяването на вируса.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР