Хиляди иракчани от южните провинции излязоха и на демонстрации в

...
Хиляди иракчани от южните провинции излязоха и на демонстрации в
Коментари Харесай

Хиляди излязоха отново на протест в Южен Ирак

Хиляди иракчани от южните провинции излязоха и на демонстрации в градовете с искане управляващите да им обезпечат работни места и да се оправят с дефицита на електричество и вода.

Антиправителствените демонстрации, които постоянно прерастват в конфликти с полицията, не престават към този момент седмо денонощие.

По данни на телевизия " Скай нюз - Арабия " през вчерашния ден стачкуващите за следващ път са се пробвали да щурмуват постройката на провинциалната администрация в Басра, а силите на реда са отвърнали с предупредителна пукотевица във въздуха и сълзотворен газ. Пострадали са четирима. Подобна е и обстановката в провинциите Ди Кар и Кербала.

Протестиращи в иракската провинция Мутана опожариха щабове на огромни политически партии, заяви телевизия " Ал Хадас ". Те се пробват да завладяват държавни институции, а полицейската защита е принудена да употребява специфични средства. Има потърпевши и от двете страни, означи ТАСС.

По разпореждане на премиера Хайдер ал Абади силовите структури са сложени в цялостна бойна подготвеност. В провинциите Басра, Кербала, Наджаф и Майсан е въведен комендантски час. Според изказвания на локални медии управляващите се притесняват от разширение на митингите, по тази причина са блокирали достъпа до интернет и обществените мрежи.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР