Хиляди индонезийци на островите Суматра и Борнео участваха в молитви

...
Хиляди индонезийци на островите Суматра и Борнео участваха в молитви
Коментари Харесай

Хиляди се молиха за дъжд в Индонезия

Хиляди индонезийци на островите Суматра и Борнео участваха в молебствия за дъжд, заяви Ройтерс. В разгара на сухия сезон в региона бушуват горски пожари и въздухът в градовете е нечист от дима, заяви индонезийската държавна информационна организация АНТАРА.

Хиляди хора в Пеканбару, столицата на провинция Риау на о-в Суматра, участваха през днешния ден пред резиденцията на губернатора в ислямски молебствия за дъжд. Много от участниците носеха маски, с цел да се предпазят от дима от горските пожари. " Правим всичко допустимо, в този момент се молим на Аллах за дъжд ", сподели провинциалният заместник-губернатор Еди Насутион.

Подобни молебствия имаше и на остров Калимантан (индонезийската част на о-в Борнео), където замърсяването на въздуха към този момент е рисково за здравето и доста учебни заведения бяха затворени.

В последните месеци в някои елементи на Югоизточна Азия има извънредно засушаване. Това важи и за Индонезия, където има понижаване на преваляванията, резултат от климатичното събитие Ел Ниньо. Освен това в някои региони на Суматра и Борнео от повече от месец горят горски пожари, за потушаването на които управляващите изпратиха 9000 души военни, служители на реда и чиновници на организацията за реакция при бедствия.

Джамиите в Малайзия също бяха призовани да се молят за дъжд, сподели представител на държавното управление.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР