Хиляди хора започнаха да се събират в Берлин, за да

...
Хиляди хора започнаха да се събират в Берлин, за да
Коментари Харесай

Многолюдни демонстрации в Берлин срещу ограниченията заради коронавируса

Хиляди хора започнаха да се събират в Берлин, с цел да стачкуват. Германската столица се готви за уикенд на демонстрации против ограничаващите ограничения, наложени поради разпространяването на ковид, съобщи ДПА.

Днес следобяд стачкуващите, малко на брой от които бяха с маски, започнаха да се тълпят на централния берлински бул. "Унтер ден Линден " и близките улици, очевидно без да съблюдават изключително разпоредбите за обществена отдалеченост. Хората държаха плакати, на които пишеше "Свобода " и "Съпротива " и скандираха лозунги като: "Най-голямата тайна доктрина е коронапандемията ".

Основната проява ще се състои под надпис "Краят на пандемията: денят на свободата " и е проведена от самодейността "Латерално мислене 711 ". Тя ще се състои в централния градски парк "Тиргартен ", намиращ се покрай Райхстага, от 15:30 до 22 ч. локално време (16:30-23 ч. българско). Има плануван протест и пред Бранденбургската врата.

Същата организация нееднократно е провела манифестации и в немския град Щутгарт против наложените от немското държавно управление рестрикции, както и в отбрана на главните човешки права.

За присъединяване в митинга в столицата са мобилизирани хора от цяла Германия, съобщи пред берлинското радио РББ берлинският сенатор Андреас Гайзел. Участниците възнамеряват да дойдат с рейсове, неонацистки организации също призоваваха за присъединяване в протестните прояви, добави сенаторът.

Гайзел чака в разнообразни протестни акции през уикенда да вземат присъединяване към 22 000 стачкуващи. Ще бъдат ситуирани към 1500 служители на реда.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР