Хиляди хора взеха участие във протести във срещу предложения нов

...
Хиляди хора взеха участие във протести във срещу предложения нов
Коментари Харесай

Хиляди на протест в Париж срещу полицейското насилие

Хиляди хора взеха присъединяване във митинги във против оферти нов закон, който планува възбрана на снимането на служители на реда, съобщи Sky News.

Демонстрации се организираха к акто в столицата Париж, по този начин и в редица други градове, измежду които Лил, Рен и Страсбург.

Стигнало се е до конфликти сред стачкуващи и служители на реда.

Според новото спорно законодателство, публикуването на фотоси и клипове на чиновници на реда няма да бъде позволено. Наказанието е година затвор и санкция от 45 000 евро.

Припомняме, че появяването на видео , на което полицията бие музикален продуцент в Париж, разгневи обществеността . Това е следващото полицейско принуждение, раздрусало европейската страна.

Правителството на Франция се пробва да успокои засилващия се яд в страната .

Президентът Еманюел Макрон привика по-рано вътрешния министър Жерал Дарманен в Елисейския замък, с цел да изиска сурови санкции за служителите на реда, упрекнати в принуждение. Той е декларирал, че е " шокиран " от видеото , на което полицията бие чернокожия Мишел Зеклер в студиото му.

Четирима служители на реда бяха отстранени, до момента в който тече следствие на осъществения от тях арест на Зеклер предходната събота. Полицаите, които не са знаели, че са снимани, се оплакали, че Зеклер ги е нападнал и се е опитал да вземи едно от оръжията им.
 Макрон шокиран от видео с побой над негър от полицията
Макрон шокиран от видео с побой над негър от полицията

Президентът бе доста шокиран и неотложно извика вътрешния министър

Адвокатът на пребития Хафида ел Али изрази разочарованието си, че мъжете не са арестувани.

Моят клиент прекара изцяло неоправдани 48 часа в полицейския арест на основата на лъжливи показания от полицията, която скандално го нападна. Ако нямахме видеото, моят клиент евентуално щеше да бъде в пандиза сега, сподели юристът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР