Хиляди хора в морето и на сушата участват в мащабна

...
Хиляди хора в морето и на сушата участват в мащабна
Коментари Харесай

В Турция събраха близо 400 кубически метра морска слуз от Мраморно море

Хиляди хора в морето и на сушата вземат участие в огромна интервенция в Турция за пречистване на Мраморно море от появилата се в него морска слуз, която заплашва флората и фауната, оповестява в. " Дейли сабах ".

Екипи работят по почистване на морската слуз в 31 региона в окръзите Истанбул, Коджаели, Бурса, Балъкесир, Чанаккале, Ялова и Текирдаг по крайбрежието на Мраморно море, съобщи Българска телеграфна агенция.

В акцията по пречистване вземат участие водолази и лодки. Морската слуз се събира със специфични помпи, а по-късно се доставя в пречиствателни уреди в окръзите Истанбул, Коджаели, Балъкесир, Текирдаг.

През последните два дни са прочистени общо 392 кубически метра морска слуз, оповестява вестникът, представен от Българска телеграфна агенция.

Морската слуз съставлява органична материя, за чието разпространяване съгласно учените способстват изменението на климата и замърсяването. Тя съдържа огромно многообразие от микроорганизми.Морската слуз има тежки последици върху риболова и туризма. Тя унищожава флората и фауната, като прекъсва достъпа на О2 до морското дъно.

Президентът Реджеп Ердоган увери, че Турция ще почисти напълно Мраморно море. " Ние ще почистим Мраморно море, като го обявим напълно за предпазена зона, като оборудваме нашите системи за филтриране на отпадни води с най-модерни технологии и като предприемем всички други нужни стъпки ", съобщи Ердоган.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР