Хиляди хора в Лондон излязоха на протест срещу Брекзит с

...
Хиляди хора в Лондон излязоха на протест срещу Брекзит с
Коментари Харесай

100 000 души излязоха на на протест срещу Брекзит в Лондон

Хиляди хора в Лондон излязоха на митинг против Брекзит с искане за осъществяване на нов референдум за одобрение на заключителната договорката, която министър председателят Тереза Мей се чака да подписа с Европейски Съюз.

По последни данни 100 000 души през днешния ден издигнаха апели за нов референдум – референдум по заключителното съглашение за излизането от Европейски Съюз. Точно преди две години на тази дата бе извършен референдума за Брекзит, а през днешния ден хилядите стачкуващи под егидата на групата " Народен глас " оповестиха, че нищо за Брекзит още не е решено и гласът на хората, а освен на депутатите, също би трябвало да бъде чут.

По-рано съперниците на Брекзит бяха разочаровани да чуят от министри като Лиъм Фокс и Дейвид Дейвис, че държавното управление е готово да завърши договарянията и без договорка.

Днешният митинг на " Народен глас " в действителност слага началото на цяла лятна акция за оказване на напън върху премиера Тереза Мей и водача на опозционната Лейбъристка партия Джеръми Корбин.

В Лондон имаше и контрапротест на представители на крайнодесни групи при надалеч по-скромно присъединяване, които скандираха " Искаме си страната назад! ". /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР