Хиляди хора в Хонконг излязоха на протест пред парламента срещу

...
Хиляди хора в Хонконг излязоха на протест пред парламента срещу
Коментари Харесай

Хиляди протестират по улиците на Хонконг срещу новините закони за екстрадиция

Хиляди хора в Хонконг излязоха на митинг пред Народното събрание против новините закони за екстрадиция, съобщи " Ройтерс ".

Те упорстват за унищожаване на препоръчаните правила за екстрадиция, които биха разрешили на хората да бъдат изпратени в Китай за правосъден развой.

Противниците на предлагането се притесняват от по-нататъшно разрушение на правата и правната отбрана в свободните финансови средства - свободи, които са обезпечени при предаването на града от английското колониално ръководство на китайския суверенитет през 1997 година

Според първични данни няколко хиляди души са се включили към марша по остров Хонг Конг от Causeway Bay до съвета в бизнес региона на Адмиралтейството.

Предложените промени провокираха извънредно необятен хор на угриженост от страна на интернационалните бизнес елити към юристите и групите на правата и даже някои фигури в поддръжка на установяването.

Крис Патън, последният английски губернатор на Хонконг разгласи този ход като " нахлуване върху полезностите, стабилността и сигурността на Хонконг ".

Ръководителят на администрацията на Хонконг Кари Лам и други държавни чиновници се придържат бързо към своите оферти, заявявайки, че са от жизненоважно значение, с цел да запълнят дългогодишни пропуски.

Според измененията водачът на Хонконг ще има право да поръча изгонване на търсени правонарушители в Китай, Макао и Тайван, както и в други страни, които не са обхванати от съществуващите контракти за изгонване от Хонконг.

Като защитна мярка, такива заповеди, които ще се издават за всеки обособен случай, могат да бъдат оспорени и обжалвани. Те обаче няма да подлежат на обзор от съвета, както преди, съгласно проекта на държавното управление.

Правителствени чиновници акцентират, че никой, изложен на риск от смъртно наказване или изтезания или изправени пред политическо обвиняване, не може да бъде изпратен от Хонконг. Под натиска на локални бизнес групи, те по-рано трансформираха деветте търговски закононарушения от новите разпореждания.

Правителството оправда бързото въвеждане на измененията, като съобщи, че са нужни, с цел да може да бъде екстрадиран младеж от Хонконг, обвинен в убийството на приятелката си в Тайван, с цел да му бъдат повдигнати обвинявания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР