Хиляди хора участваха в координирани митинги в Съединените щати, за

...
Хиляди хора участваха в координирани митинги в Съединените щати, за
Коментари Харесай

Протести срещу забраната за аборти в САЩ

Хиляди хора участваха в координирани манифестации в Съединените щати, с цел да стачкуват против няколко щата, които одобриха строги закони за ограничение на абортите , заяви Военновъздушни сили. 
Законопроектите за битка с абортите, утвърдени от републиканските държавни законодателни управляващи на фона на националния напън за нови ограничавания от съперниците на абортите, евентуално ще бъдат оспорвани по юридически път, с цел да се окаже напън върху решението на Върховния съд. 
Хората, които са срещу абортите , се надяват, че съдът, който в този момент има консервативно болшинство след назначенията на президента Доналд Тръмп, може да анулира решението от 1973 година по делото „ Роу против Уейд “, което откри правото на дамата да приключи бременността си.
Миналата седмица щатът Алабама одобри най-рестриктивния закон, който не разрешава абортите във всички случаи, с изключение на когато животът на майката е изложен на риск. Арканзас, Джорджия, Кентъки, Мисури и Охайо са измежду другите щати, готвещи се да одобряват нови ограничавания за абортите, съобщи БГНЕС.
По-рано тази година Върховният съд блокира използването на нови ограничавания за абортите в Луизиана. Решението обаче беше направено с дребна разлика и делото би трябвало да бъде прегледано по-късно тази година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР