Хиляди хора участваха днес в непозволен протест в Москва с

...
Хиляди хора участваха днес в непозволен протест в Москва с
Коментари Харесай

Хиляди участваха днес в непозволен протест в Москва с искане за свободни избори

Хиляди хора участваха през днешния ден в забранен митинг в Москва с искане за свободни избори, предадоха международните организации. Това беше следващата проява през последните уикенди, провокирана от недопускането на опозиционни и самостоятелни претенденти до присъединяване в локалните избори в Москва на 8 септември.

При предходните митинги хиляди хора бяха арестувани, а мнозина бяха бити от полицията.

Около 2000 души участваха в протестното шествие в центъра на съветската столица макар наложената възбрана за демонстрации. Те скандираха "Русия ще бъде свободна! " и "Това е нашият град ". Някои носеха плакати с искане за освобождение на политическите пандизчии: против 14 индивида, задържани при предходните митинги, са повдигнати обвинявания, които могат да им донесат присъди до 8 години затвор.

Демонстрацията стартира при учудващо едва полицейско наличие, отбелязва ДПА. Тя беше проведена от екипа към опозиционния политик Алексей Навални, който беше освободен от пандиза предходната седмица, откакто излежа 30-дневна присъда за нарушение на закона против провеждането на непозволени митинги.

Демонстрацията - последната преди изборите на 8 септември, беше по-малобройна от предходните, в които участваха десетки хиляди хора.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР