Хиляди хора, сред които и правителствени представители от 59 страни,

...
Хиляди хора, сред които и правителствени представители от 59 страни,
Коментари Харесай

Възпоменателна церемония за жертвите на атентата в Крайстчърч събра хиляди

Хиляди хора, измежду които и държавни представители от 59 страни, се събраха на гала в памет на жертвите на атентата против две джамии в новозеландския град Крайстчърч, предадоха Ройтерс и Агенция Франс Прес.

Церемонията стартира с маорска жалейна ария в наличието на новозеландския министър-председател Джасинда Ардърн и австралийския й сътрудник Скот Морисън . На 15 март 50 богомолци бяха убити от австралийският екстремист Брентън Тарант в две джамии в Крайстчърч.
 БГНЕС
Церемонията, на която бяха произнесени имената на убитите , се състоя в Хагли парк, покрай джамията " Нур ", където бяха убити над 40 от жертвите. " Тази офанзива беше ориентирана против всички ни. Породен от омразата, този акт целеше да ни разедини и скара. Вместо това обаче, той ни сплоти в състраданието и обичта, която изпитваме едни към други, без значение къде сме родени ", съобщи кметицата на Крайстчърч Лиан Далзиел.

Предизвикателството пред нас в този момент е да превърнем най-хубавото, на което сме способни, в всекидневие. Не сме ваксинирани против вирусите на омразата, на страха от другия. Никога не сме били. Можем обаче да бъдем страната, разкрила лекарството. Така че в този момент всички ние имаме работа за извършване, съобщи Джасинда Ардърн, загърната в обичайно маорско покривало.-->

Светът би трябвало да постави завършек на порочния кръг от екстремизъм и за това е нужно световно изпитание. Отговорът се съдържа в едно просто разбиране, което не е затворено в граници, не се основава на етнос, власт или форми на ръководство и това е нашата човещина, акцентира тя.
 БГНЕС
Фарид Ахмед, чиято брачна половинка Хусна е измежду убитите, сподели пред множеството, че като набожен човек е дал прошка на килъра на жена си. " Защото не желая сърцето му да ври като вулкан, а да е изпълнено с обич, със угриженост и състрадание ", съобщи той. В церемонията взе участие и доста известния през 70-те години на предишния век английски артист Кет Стивънс, който одобри исляма и в този момент носи името Юсуф Ислам. Той изпя песента си Peace Train.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР