Хиляди хора се включиха в протестно шествие във Виена срещу

...
Хиляди хора се включиха в протестно шествие във Виена срещу
Коментари Харесай

Хиляди демонстрираха във Виена срещу Австрийската партия на свободата

Хиляди хора се включиха в протестно шествие във Виена против Австрийската партия на свободата. Тази крайнодясна групировка е отпред в социологическите сондажи повече от година. Сега предстоят европейски и парламентарни избори в Австрия – и крайнодесните могат да си завоюват.

Това е партията, която буди най-вече ненавист, която подкопава нашата народна власт. Ние сме баби против крайната десница, разясниха участнички в демонстрацията.

Трябва да работим дружно за решение, а не да кажем „ ремиграция “ и „ чужденците вън “, добави различен стачкуващ.
Изолирана от мнозина, желана от още повече, Австрийската партия на свободата подлага на критика растящите разноски за живот и скорошната ескалация на насилието по улиците на Виена, и предлага протестен избор против държавното управление. Поради слабото икономическо показване евроскептичната Партия на свободата притегля доста гласоподаватели. Европа би трябвало да се приготви за една изолирана Австрия.
Йоханес Плешбергер – Euronews
Партията на свободата не е толкоз въодушевена от войната в Украйна, само че доста по-положително настроена към Орбан. Това би означавало преориентиране на интернационалната сцена, макар че зависи доста какво ще ѝ разрешат сестринските партии.
Маркус Вагнер – професор по политически науки в Университета на Виена

Според социологическите изследвания, Партията на свободата ще завоюва както европейските избори през юни, по този начин и парламентарните през есента.

Бъдещият канцлер на Австрия евентуално няма да е елементарен сътрудник за Брюксел. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР