Хиляди хора се включиха днес в шествие за независимост в

...
Хиляди хора се включиха днес в шествие за независимост в
Коментари Харесай

Хиляди се включиха в шествие за независимост на Шотландия в Единбург

Хиляди хора се включиха през днешния ден в шествие за самостоятелност в шотландската столица Единбург. Според народен представител участвалите в него са били 250 000, съобщи ДПА.

``
реклама

" Какъв ден! Двеста и петдесет хиляди зад нас вървят в шествие в поддръжка на независимостта ", написа в Туитър депутатът от Шотландската национална партия Джоана Чери от самото събитие, на което доста от хората носеха шотландски флагове.
" Успех на всички, които вземат участие в шествието за самостоятелност на Шотландия в Единбург ", съобщи в същата обществена мрежа първият министър на Шотландия Никола Стърджън, която е отпред на противопоставящата се на Брекзит ШНП. " Днес не мога да съм измежду вас, само че ще бъда с вас духом ", добави тя. " Желая ви прелестен ден. И дано няма никакво подозрение - независимостта идва ", съобщи Стърджън.

Организаторите от " Всички под едно знаме " споделиха, че в сходно събитие предходната година в Единбург са взели участие към 100 000 души, само че по оценки на локалните управляващи множеството е било 20 000, заяви Би Би Си.
Организацията шапка съобщи, че си слага за цел посредством шествия и съюзи да " притегли по-голямо внимание към потребността от самостоятелна Шотландия ".

Стърджън предизвести, че в случай че Англия напусне Европейски Съюз, има намерение до две години да провежда референдум за шотландската самостоятелност.

В сряда тя упрекна английския министър председател Борис Джонсън, че се пробва да извади Обединеното кралство от съюза без съглашение за излизането.

" За Шотландия главният проблем си остава еднакъв - предложенията (на Джонсън) ще ни извадят от Европейски Съюз, единния пазар и митническия съюз срещу нашата воля ", сподели Стърджън.
На първия референдум за самостоятелност на Шотландия през 2014 година 55 % гласоподаваха за оставане във Англия.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
<
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР