Хиляди хора се стичат на историческия връх. Св. Никола, на

...
Хиляди хора се стичат на историческия връх. Св. Никола, на
Коментари Харесай

Невиждан интерес предизвика задръствания в подножието на Шипка

Хиляди хора се стичат на историческия връх. Св. Никола, на който е и величественият паметник " Шипка ".

Движението на прохода е следено от полиция. Очевидци оповестяват за километрични тапи и невъобразим интерес хората да се изкачат до Паметника на свободата, с цел да почетат паметта на починалите.

От върха президентът Румен Радев ще приветства събралите се за честването на националния ни празник. Там ще бъде и ръководителят на Народното събрание Росен Желязков.

На историческия връх Шипка формалната част ще стартира в 11:30 часа. Президентът Румен Радев ще одобри почетния строй на представителните елементи на Българската войска и ще приветства събралите се да почетат паметта на починали за свободата на България.

Честването на 3 март, както всяка година, събира на тогавашните бойни полета към върха българи от разнообразни краища на страната. Жители на Габрово, проведено или независимо, ще поемат към Паметника на свободата:

" Показваме почитание към България и се молим да няма повече войни…Отиваме на Шипка да демонстрираме патриотизма! ".

За искащите да се включат в тържествата са проведени рейсове от Казанлък и Габрово. Паметникът на свободата и музейната експозиция ще бъдат налични след края на формалната част с вход свободен и удължено работно време.

Движението на директно преминаващите транспортни средства през прохода Шипка ще е лимитирано до 18:00 часа през днешния ден и трафикът ще се пренасочва към Прохода на Републиката. Ограничението не важи за проведения междуградски автобусен превоз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР