Хиляди хора се стекоха към плажовете на източното крайбрежие в

...
Хиляди хора се стекоха към плажовете на източното крайбрежие в
Коментари Харесай

Попаднали в огнен капан, хиляди австралийци търсят спасение по плажовете

Хиляди хора се стекоха към плажовете на източното крайбрежие в Австралия, с цел да се спасят от страховитите горски пожари, които бушуват в няколко приморски градове и към този момент лишиха живота на 12 индивида, в това число трима пожарникари доброволци. Правителството приготвя военноморски съдове и военни хеликоптери, които да оказват помощ за преодоляването на огъня и евакуацията на хората.

Властите в бедстващите щати са поискали с изключение на помощ от военните, и подпомагане от американски и канадски пожарникарски екипи.

Пожарите започнаха през октомври и поразиха над 4 милиона хектара площи, напомня организация Ройтерс. Почти всеки ден се възпламеняват нови огнища в територии с храстовидна растителност и огънят се разраства заради извънредно горещото време и вятъра.

В град Малакута, на 500 км източно от Мелбърн, към 5000 души са се оказали блокирани от пламъците. Те описват, че край домовете им летят тлеещи въглени. Хората са в суматоха и бягат към пристанищата, спасявайки се в лодки под огнено-червено небе, съобщи Би Би Си. Щатските управляващи във Виктория се обърнаха за помощ към военноморските сили на Австралия, с цел да бъдат те евакуирани с хеликоптери или кораби на безвредно място по море.

Огнената буря набира мощ в последните дни. Двама индивида са починали и един е безследно липсващ в югоизточния щат Нов Южен Уелс. Четирима души са в неопределеност в прилежащия щат Виктория.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР