Хиляди хора се стекоха днес в Мюнхен за откриването на

...
Хиляди хора се стекоха днес в Мюнхен за откриването на
Коментари Харесай

​В Мюнхен започна 185-ото издание на Октоберфест

Хиляди хора се стекоха през днешния ден в Мюнхен за откриването на бирения Октоберфест, часове преди ритуалното отпушване на първото буре с пенливата течност, предадоха ДПА и ТАСС.

 © фотоси: Българска телеграфна агенция
Точно в 12 часа локално време градският кмет Дитер Райтер удари с дървен чук тапата на бурето и стартира международно известното честване на неотменимата част от баварската просвета - пиянство на бира и ястие на наденички. Тази година на кмета бяха нужни два удара за отпушването на бурето, преди да вбие в отвора канелката. Миналата година Райтер се оправи също с два удара, по-добре от четирите удара през 2014-а, първата му година като кмет.

По време на дуседмичния Октоберфест бирата се сервира в еднолитрови чаши, наричани " Mass " на немски, за разлика от халба (Halbe), която е половин литър. Тази година един литър коства 11,50 евро. Над шест милиона души се чака да честват на 185-ия Октоберфест, който завършва на 7 октомври.

Първият бирен фест се е състоял на 12 октомври 1810 година по случай сватбата на престолонаследника на баварския престол Лудвиг (впоследствие крал Лудвиг I) и принцеса Тереза Сакс-Хилдбургхаузен. Октоберфест способства за международната известност на баварските пивоварни като " Левенброй ", " Аугустинер ", " Пауланер " и други.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР