Хиляди хора се събраха в центъра на британската столица Лондон,

...
Хиляди хора се събраха в центъра на британската столица Лондон,
Коментари Харесай

Лондон въстана срещу COVID-19 рестрикциите

Хиляди хора се събраха в центъра на английската столица Лондон, с цел да стачкуват против налаганите от държавното управление ограничения против пандемията, предадоха CBS и " Ройтерс ".

Несъгласните считат, че с сходни ограничения излишно се лимитират човешките права.

Полицията предизвести, че ще подхващат дейности за наложително разпространяване на събралите се, в случай че стачкуващите не се съобразят с налаганите правила за обществена отдалеченост.

Демонстрацията, която е почнала като кротичък митинг, е прераснала по-късно в конфликти сред полиция и стачкуващи. Полицаите са били обстрелвани с бутилки, а органите на реда са употребявали палки.

Има данни за най-малко четирима ранени, измежду които и служители на реда. Има данни и за арестувани.

Демонстрацията идва, до момента в който Парламентът се приготвя за обзор на законодателството за COVID-19 и държавното управление постанова нови ограничавания за надзор на заболяването. Някои депутати разкритикуваха държавното управление за използване на разпоредбите без утвърждение от Народното събрание.

Организаторите отхвърлиха, че следват сляпо тайни теории, аргументирайки се, че отстояват свободата на изложение и правата на индивида.

Според тях, риск в действителност има, само че те са срещу непотребното всяване на суматоха.

Правителството разпореди по-рано тази седмица полицейски час в питейни заведения и заведения за хранене в цялата страна, дружно с по-строги условия за маска за лице и увеличени санкции за неспазването им. То също по този начин забрани множеството обществени събирания на повече от шест души, само че има освобождение от митинги, стига уредниците да показват оценка на риска и да се съобразят със общественото разграничаване.

Англия има близо 42 000 доказани смъртни случая са свързани с COVID-19. Новите случаи набъбнаха внезапно през последните седмици.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР