Хиляди хора се събраха в Букурещ в събота, призовавайки за

...
Хиляди хора се събраха в Букурещ в събота, призовавайки за
Коментари Харесай

Многохиляден антиправителствен протест се проведе в Румъния


Хиляди хора се събраха в Букурещ в събота, призовавайки за оставка на държавното управление, единствено една година откакто сходна проява беше принудително потушена от силите за сигурност.

Според румънската осведомителна организация Agerpres, почти 24 000 протестиращи са се събрали пред постройката на държавното управление в столицата, развявайки националния байрак и скандирайки " Крадци! " и „ Оставка! “.
Опозицията в Румъния изиска оставка на държавното управление Това става единствено ден, откакто водачът на ръководещата партия Ливиу Драгня влезе в пандиза за корупция
Около 80 000 души бяха разпръснати от сълзотворен газ, водни оръдия и гумени палки на кротичък протест на същото място на 10 август 2018 година, напомня БГНЕС. Тогава повече от 450 души бяха ранени, а 700 подадоха тъжби против силите за сигурност.

Снимка: EPA
Демонстрантите в събота отдадоха респект на две тийнейджърки - Александра и Луиза, чиито убийства шокираха страната и провокираха улични митинги.
Нов закон в Румъния: Доживотен затвор за педофили и изнасилвачи Повод за въвеждането на новото законодателство е гибелта на 15-годишно момиче, която раздруса страната
Междувременно румънският президент Клаус Йоханис стартира акция за събиране на подписи в поддръжка на кандидатурата му за президентските избори.

Действащият президент се кандидатира за изборите за втори мандат като претендент на опозиционната Национално-либерална партия (НЛП), отпред на която бе до избирането му за президент през 2014 година
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР