Хиляди хора се събраха днес на Новото гробище в Белград,

...
Хиляди хора се събраха днес на Новото гробище в Белград,
Коментари Харесай

Хиляди се простиха с Оливер Иванович в Белград

Хиляди хора се събраха през днешния ден на Новото гробище в Белград, с цел да изпратят в последния му път Оливер Иванович, заяви локалното радио Б92.

Траурната гала стартира с опело. "Господин Иванович бе почитан и в Косово, и у нас, и по света ", сподели архиепископът на южния сръбски град Призрен Тедосий. Вдовицата на починалия Милена Иванович съобщи, че в никакъв случай няма да се върне в Косово. За да почетат паметта на водача на партията "Свобода, народна власт и истина ", в траурния парк на сръбската столица дойдоха министър председателят на Сърбия Ана Бърнабич, президентът на страната Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е... към профила, неговият предходник на поста Томислав Николич Томислав Николич - сръбски политик и президент на страната Роден на 15... към профила и политици от опозиционни партии.

Оливер Йованович бе разстрелян с шест патрона на 16 януари 2018 година пред дома си в Косовска Митровица. Часове след убийството Белград прекрати договарянията с Прищина, водени под егидата на Брюксел. Днес представителят на Европейската комисия (ЕК) Мая Кочиянчич съобщи, че Сърбия и Косово са се споразумели за обновяване на разговора.

Властите в най-младата балканската дъроава назначиха двама следователи, които да хвърлят светлина върху закононарушението – сърбин и албанец. Днес бяха публикувани данни, че изгорялата кола, употребена от нарушителите, е принадлежала на живеещ в Австрия сърбин.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР