Хиляди хора се опитват от сутринта да се върнат в

...
Хиляди хора се опитват от сутринта да се върнат в
Коментари Харесай

Хиляди на опашка да влязат в София, полицията връща десетки


Хиляди хора се пробват от сутринта да се върнат в столицата. Влизащите в София наложително подават заявления, в които показват на какво съображение се връщат в града.

Всички минават през щателна инспекция от органите на реда. Изисква се съществуване на специфична декларация, в която да бъде посочена повода за влизане. Ако е поради работа, е належащо да бъде споменат телефонен номер на шефа, с цел да може от Министерство на вътрешните работи да се свържат с него и да потвърдят предоставената информация.

Към момента обстановката е спокойна, само че не такава бе сутринта. На редица водачи, решили да влязат в София в последните от четирите почивни дни, се наложи " да отбият вдясно " и да се върнат, сподели в репортаж БългарияОнЕър. Опашката на пункта на Автомагистрала " Тракия " на моменти стигаше до 1 км. А над 90 са към този момент откритите нарушавания с погрешно попълнена информация в декларациите.

Хора, които заявяват трудова ангажираност, се оказва, че са регистрирани в Бюрата по труда. Други заявяват, че работят в съответни търговски сдружения или предприятия, само че нямат контракти, уточни шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Хаджиев пред БългарияОнЕър.

Със специфични камери от Министерство на вътрешните работи могат да проследят всеки, който се опита да премине през блокадата.

" Хората, които ще се появят на КПП-тата на вход, ще би трябвало да заявяват още веднъж събитията, заради които се постанова да посещават столичния град, тъй че това, което ще заявяват в тези документи ще бъде сравнявано с документите, които са заявили на излаз на София. И в случай че се окаже, че има разминаване с заявените условия, ще има формирани инспекции, които ще бъдат докладвани в районна прокуратура ", обясни Хаджиев.

Глобите за непокорство и несъблюдение на полицейските разпоредби, както и за погрешно попълнена информация, са сред 100 и 300 лева, в това число до 3 години затвор.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР