Хиляди хора, облечени в бяло, изпълниха снощи площада на "Инвалидите"

...
Хиляди хора, облечени в бяло, изпълниха снощи площада на "Инвалидите"
Коментари Харесай

Хиляди отидоха на 30-ата Вечеря в бяло на площад Инвалидите в Париж

Хиляди хора, облечени в бяло, извършиха нощес площада на "Инвалидите " в Париж, с цел да вземат участие в 30-ата "Вечеря в бяло " - голям изящен пикник "под знака на изкуството да се живее ", съобщи Франс прес.
На юбилейната "Вечеря в бяло " се събраха 17 000 души - два пъти повече от нормално, от тях 6000 чужденци, пристигнали особено за случая в Париж, споделиха уредниците, чиято цел е била да се реализира нов връх тази година. За няколко минути "вечерящите в бяло " се настаниха върху 33-те хиляди квадратни метра на площада, дълъг 500 метра, пред внушителната постройка със златен купол, където са заровени Наполеон Бонапарт и мнозина бележити французи.
Предишният връх бе през 2014 година, когато на вечерята в бяло отидоха 12 000 души и разстлаха покривките си на няколко парижки моста.
"Вечерящите в бяло " съблюдават прецизен протокол и имат задължението да не оставят никакви отпадъци след угощението под намерено небе, продължаващо до към среднощ. Строго неразрешени са твърдият алкохол и бирата. Участниците разбират в последния миг къде да се съберат. Те идват с бели кошници, бели сгъваеми столове и масички, бели чинии и покривки, бяло вино, вода и шампанско, и от време на време даже със сребърни свещници, с цел да спазят френския жанр на сервиране, показва Агенция Франс Прес.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР